Adam Stadnicki

Adam Stadnicki, cellist

Adam Stadnicki er født i Berlin 1986. Hen begyndte at spille cello i 1993 med Anders Grøn som sin første lærer. Derefter fik han privat undervisning hos Professor Morten Zeuthen og Stanimir Todorov i perioden 1998-2005.

Studerer i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos prof. Morten Zeuthen som solist og med sit kammerensemble Copenhagen Piano Quartet hos prof. Tim Frederiksen og Jens Elvekjær. Han har studeret ved Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris hos Professor Roland Pidoux og assistant Xavier Phillips.

I september 2011 indledte han studier ved Mahattan school of Music i New York hos Professor David Geber. Ved Øresund-konkurrencen i 2007 fik han betegnelsen "lovende talent", udviklingen har været støt lige siden. I 2010 og 2012 vandt han 2. og 1. pris ved konservatoriets cello- og kammermusikkonkurrence.

Han har optrådt som solist i både ind- og udland i sale som den store Lefrak Concerthall i New York, Espace Carpeaux i Paris, DKDMs Koncertsal og Tivolis koncertsal som alle har huset hans fyldige celloklang. I november 2011 optrådte Adam som solist i Dvoraks cellokoncert med Amatørsymfonikerne i København. I Frelser Kirken i København opførte har for nylig Bachs cellosuiter som solist. Som kammermusiker har han også nydt stor succes med sin kvartet og sammen har de således vundet 3. pris ved den Internationale Johannes Brahms Konkurrence i september 2012 og som følge af dette optrådt i utallige kammermusikforeninger landet over.

I februar 2013 er han sammen med Copenhagen Piano Quartet blevet indstillet til det fornemme Leonie Sonnings musiklegat. Fremtiden bringer bl.a. en optræden som solist i E. Hartmanns cellokoncert sammen med Amatørsymfonikerne i Marts 2013, kammermusikkoncerter i Prag og en turne til Kina.  

 

Februar 2013