Asbjørn Nørgaard

Asbjørn Nørgaard, bratschist

Asbjørn Nørgaard (1984) blev I 2003 optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Tim Frederiksen og Johannes Eskær som lærere.  Efterfølgende har han studeret hos Walter Küssner på Hanns Eisler Akademiet i Berlin og hos Lars Anders Tomter på Edsberg Instituttet i Stockholm. Herudover har han modtaget undervisning hos Rafael Altino i København. I øjeblikket tager Asbjørn Nørgaard sin mastergrad på Norges Musikhögskole hos Lars Anders Tomter.

Som medlem af Den Danske Strygekvartet (tidligere DUDSK) har Asbjørn Nørgaard vundet talrige kammermusikkonkurrencer og spillet koncerter i hele Skandinavien, det meste af Europa samt USA og Canada. I 2006 var kvartetten som DR-kunstnere solister med DR SymfoniOrkestret. Endvidere har de indspillet Carl Nielsens strygekvartetter. Indspilningen har bl.a. vundet P2-prisen for bedste danske kammermusikudgivelse i 2008.

I foråret 2007 dannede Asbjørn Nørgaard sammen med accordeonisten Andreas Borregaard duoen Inviolata, og sammen har de spillet koncerter i Danmark, Sverige og i London. I september 2008 indspillede de Astor Piazzolas Grand Tango.

Sammen med violinisten Rune Tonsgaard Sørensen er Asbjørn Nørgaard stifter og arrangør af Brahms Festival Copenhagen.

Asbjørn Nørgaard vandt 3. pris i Ljunggrenska Tävlingen i Gøteborg i 2008.

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Asbjørn Nørgaard modtog et stipendium på 60.000 kr.  
Stipendiet skal anvendes til fortsatte studier hos Lars Anders Tomter på Norges Musikhögskole i OsloApril 2011