Carl-Oscar Østerlind

Carl-Oscar Østerlind, cellist

Carl-Oscar Østerlind har markeret sig som en af Danmarks mest lovende unge cellister. I 2003 vandt han talentprisen i den dansk/svenske Øresunds-Solist konkurrence og siden da har han modtaget en række priser: Jacob Gades Store Legat (2005) og Sonningfondens Musikstipendium (2007) samt udmærkelser fra Kungliga Musikaliska Akademin i Sverige.

I 2009 debuterede han fra det internationalt anerkendte Edsbergs Musikinstitut i Stockholm med en solorecital i Stockholms Koncerthus. Han har været solist med Danmarks Radios Orkestre samt en række ungdoms/amatørorkestre, senest i november 2009 i Linköpings Koncerthus med Dvoraks cellokoncert.

Carl-Oscar Østerlind er desuden en passioneret kammermusiker. Han har optrådt i utallige danske kammermusikforeninger og festivaler samt på flere internationale festivaler som bl a: Bergen Festspillene og Verbier Festival. Han har desuden indspillet samtlige kvartetter af Carl Nielsen med ”Den Unge Danske Strygekvartet”. 

Carl-Oscar Østerlind er uddannet hos Torleif Thedeen i Stockholm og Frans Helmerson i Piteå. For tiden studerer han i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Morten Zeuthen som lærer. Carl-Oscar spiller på en cello bygget af Giovanni Grancino, 1703, venligst udlånt af Augustinus Fonden.


November 2009