ClaraBaek.jpg)

Clara Bæk

Clara Richter-Bæk (f.1975) er uddannet hos Milan Vitek på DKDM i København, hos Mihaela Martin i Köln og på Hochschule für Musik und Theater i München hos Christoph Poppen.  

Clara var primarius i Cailinkvartetten, som vandt P2´s kammermusikkonnkurrence og Sveriges internationale kvartet konkurrence i 1998. Cailin kvartetten har deltaget i flere internationale mester master classes hvor de modtog undervisning af musikere fra bl.a. Alban Berg kvartetten, Amadeus Kvartetten, Emerson kvartetten og Isaac Stern.  

Som solist har Clara vundet 2. pris i Den Danske Violinkonkurrence i 2001. Derudover har hun optrådt som solist i Danmarks Radio i Mendelssohns og Schnittkes violinkoncerter og har med andre symfoniorkestre optrådt i violinkoncerter af Mozart, Dvorák, Brahms og Saariaho. I 2003 spillede hun Carl Nielsens violinkoncert med Tivolis Symfoniorkester i forbindelse med modtagelsen af ”Ungdommens Sonningpris”, uddelt af Aennchen og Eigil Harbys Fond. I 2004 var Clara solist i Kaija Saariahos violinkoncert med Jenaer Philharmonie i Tyskland med Christoph Poppen som dirigent.  

Fra 2003-2005 spillede hun i Münchener Kammerorchester, hvorefter hun var 2. koncertmester i Odense Symfoniorkester.  

Siden 2007 er hun koncertmester i Randers Kammerorkester.  

Clara har de sidste 10 år spillet på en J.&A. Gaglianoviolin fra 1780 udlånt af Augustinus Fonden.

 

Maj 2012