Hanne Andersen, sopran

Hanne Andersen blev uddannet med diplomeksamen i sang fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium i 1991 suppleret med private studier i London med professor Vera Rozsa og som elev i Elsa Meyer Lissmanns opera workshop i 1989-90. Senere deltaget i mesterklasser med Vera Rozsa, Ingrid Bjorner, Silvia Getzy og Andre Orlowitz, som hun er elev af pt.

På scenen har hun haft roller som bl. a. Maria i West side Story og Blomsterpige i Parsifal på Den jydske Opera, Nattens dronning i Tryllefløjten og Donna Elvira i Don Juan med Det unge Operacompagnie og pigen Clara i Den sidste Virtuous samt 1. operasanger i Titanics Undergang på Den anden Opera. Desuden har hun sunget opera for børn, bl. a. i Rimfaxe Teaters opsætning af Fyrtøjet og haft andre mindre roller i forskellige forestillinger.

Hanne Andersen har en alsidig koncertvirksomhed som spænder fra koncerter med alle landsdelsorkestrene, uropførelser af ny musik over kirkekoncerter og underholdning med opera, operette og liedkoncerter. Af større værker kan bl. a. nævnes: Mozarts Requiem og c-mol messe, Brahms' requiem, Faures requiem, Orffs Carmina Burana, Händls Messias, koncertopførelse af Ligetis Le grand Macabre, samt messer og soloværker af Schubert og uropførelser af japansk computermusik på Louisiana.

Derudover er Hanne Andersen medlem af DR koncertkor samt assistent i Det kgl. Operakor.

August 1998