Kaare Hansen

Kaare Hansen (dirigent)

Kaare Hansen, født 1947, har studeret musik på Københavns Universitet samt direktion på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Senere studier hos Pierre Boulez.

Har opført og uropført adskillige musikdramatiske værker på både Den Jyske Opera, Den Anden Opera, Den Fynske Opera og Holland House bl.a. Det Guddommelige Tivoli af Per Nørgård, Puccinis Gianni Schicchi, Tycho af Poul Ruders, Nuit des Hommes af Per Nørgård og Verdis Falstaff.

På det Kongelige Teater har han dirigeret Ib Nørholms Sandhedens Hævn, Bent Lorentzens Klovnen TOTO, Kim Helweg og Howard Barkers Stalingrad, Joachim Holbeks Brødrene Løvehjerte samt fjernorkester i Bent Sørensens Under himlen. På det Kongelige Teater har han desuden været ansat som korsyngemester fra 1990-2007.

Han har dirigeret de fleste landsdelsorkestre og DR Radiosymfoniorkesteret bl.a. førsteopførelser i Danmark af Boulez Cummings ist der Dichter, Debussy/Marius Constants Pelleas et Melisande Symphonie samt uropførelser af bl.a. Niels Viggo Bentzons Symfoni nr. 19, Per Nørgårds Symfoni nr. 6 med DR Radiosymfoniorkesteret og senest kammerorkestret i Brittens War Requiem ved DR Radiosymfoniorkestrets afslutningskoncert i forbindelse med Det 8. Verdenskorsymposium. Han dirigerer desuden ofte DR Radiokoret.

Amatørsymfonikerne har haft et mangeårigt samarbejde med Kaare Hansen og har som en årlig begivenhed opført operaer som Skæbnens Magt af Verdi, Luisa Miller, Spader dame af Tjaikovski, Yolanthe, Pelleas et Melisande af Debussy, Don Giovanni af Mozart, Gianni Schicchi af Puccini samt Hans og Grethe af Humperdinck.

Marts 2009