AndersOberg.jpg (7000 bytes)

Marco Stella, baryton


Marco Stella er svensk-italiensk dramatisk baryton. Han er født i Stockholm og uddannet ved Grand Camyon University i Phoenix, Arizona samt ved Teater og Operahögskolan i Göteborg. 

Efter sin eksamen i 2000 sang han bl a Dr Grenvil i "La Traviata" på Folkoperan, faderen i "Hans og Grete" på Värmlandsoperaen samt sang rollen som Munken i Iwar Hallströms "Hertig Magnus og sjöjungfrun"i Vadstena, hvilket også blev indspillet på Naxos.

År 2001 turnerede Marco Stella med "Barberen i Sevilla" i rollen som Dr Bartolo, i Italien, Kroatien, Slovenien og Tyskland.

I Årene 2002-2005 var han ansæt ved Theater Lubeck i Tyskland med roller som faderen i "Hans og Grete", Dr Bartolo i "Barberen i Sevilla", titelrollen i Gianni Schicchi, Truffaldino i "Ariadne på Naxos" samt Angelotti og Sakristanen i Tosca på meritlisten.

Fra 2005 har Marco Stella været free-lance operasanger. I Koncertsammenhæng har han bl a sunget Escamillo i Bizets "Carmen" samt Scarpia i Puccini "Tosca". Så sent som 2007 gæstede han Kungliga Operan i Stockholm i rollen som Angelotti i "Tosca", som han også tidligere har sunget på Teater Lübeck og Austin Lyric Opera.

Blandt engagementer i 2008 kan nævnes bl a Angelotti i "Tosca" på "Opera på Skäret" i Kopparberg, Lars-Erik Larssons "Forklädd Gud" i domkirken i Göteborg samt Pilatus i J. S. Bachs Johannes Passionen.

I april og august 2009 debuterede han ved Helsingfors operaen i rollen som Don Alfonso i Mozarts "Cosi fan tutte". I juli debuterede han som Scarpia i Skånska operans kritikerroste opsætning af Puccinis "Tosca".

I efteråret 2009 har Marco gæstet Stockholms kungliga opera i rollen som Don Bartolo i "Barberen i Sevilla". 

Marco Stella har siden 2004 studeret hos sanglærer og coach Dale Fundling.

Januar 2010.