Neel Teilmann  

Neel Teilmann, pianist

Neel Bramsnæs Teilmann (f. 1984) er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hvorfra hun i 2009, med højeste karakter, tog sin diplomeksamen med Amalie Malling som lærer og nu går i solistklassen hos Jens Elvekjær, med debut i februar 2012. To af studieårene blev tilbragt som udvekslingsstuderende i Finland ved Sibelius Akademiet i Helsinki, hos Eero Heinonen. Derudover har hun haft glæde af masterclasses med pianister som Leif Ove Andsnes, Pascal Devoyon, Eugen Indic og Robert McDonald.

Neel er også særdeles aktiv som lied- og kammermusiker, og har i den forbindelse modtaget undervisning af Friedrich Gürtler, Tove Lønskov og Tim Frederiksen og været gæst på Hindsgavl Festivalen, Bornholms Musikfestival, Copenhagen Summer Festival og mange andre steder.

Som solist med orkester har hun optrådt adskillige gange, senest med Sjællands Symfoniorkester i 2010. Af priser og legater kan nævnes The Steinway Student VIP Prize i 2004, Van Hauens legat i 2007 og et stipendie fra Sonning Fonden i 2009.

 

Se også www.neelteilmann.dk


Foto: Nikolaj Lund

 

Februar 2012