Ole Henrik Dahl

Ole-Henrik Dahl (Dirigent)

Ole-Henrik Dahl er født 17. juni 1938 i Norge. Begyndte at spille obo i en alder af 15. I gymnasietiden spillede han i Trondheim Symfoniorkester. Efter studentereksamen i 1957 blev han i en alder af 19 år solo-oboist i Århus By-orkester (nu: Århus Symfoniorkester). Samme år vandt OHD 2. pris ved Prinsesse Astrids Musikpris for unge norske træblæsere. Det blev til 15 år i Århus, hvor OHD også blev docent ved Det jyske Musikkonservatorium.

Blev i 1972 ansat i Danmarks Radios Underholdningsorkester i København. Fra 1975 ansat som solo-oboist i Det kgl. Kapel frem til 1994, i en 5 års periode også som formand for Det kgl. Kapels Koncertkomité. Siden 1994 har OHD været ansat som professor ved Det kgl. danske Musikkonservatorium i København, de sidste 2 år også som prorektor.

Udover orkesterarbejdet og undervisningen har OHD virket som dirigent, kammermusiker, solist samt jurymedlem ved flere internationale konkurrencer. Masterclasses i Norge, Portugal, Spanien, Estland og England. Som dirigent har OHD virket både i ind- og udland. Blandt andet indspillet en LP med Sjællands Symfoniorkester med dansk romantisk balletmusik. Tourné med Bournonville-gruppen til Israel og USA.

I årene som professor ved DKDM har OHD forsket i at finde de bedste mål for det ideelle oborør. Resultaterne er blindtestet af førende kolleger i Paris, Berlin og København med fine resultater. Metoderne og resultaterne er udgivet i bogen "Better Oboe Reeds".

 

OHD er Ridder af første grad af Dannebrogsordenen.

Juni 2008