Rikke Sandberg

Rikke Sandberg, pianist

Rikke Sandberg (født 1977) har fået klaverundervisning siden hun var 8 år gammel. Efter at have vundet 1. præmier i Steinwaykonkurrencerne og Guldmedalje i Berlingske Tidendes Klassiske musikkonkurrence blev hun som 16-årig optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Anne Øland og siden i Solistklassen hos José Ribera.

Rikke debuterede fra Solistklassen i december 2002 og blev året efter af Dagbladet Politiken udråbt til årets klassiske musiker. I 2005 udgav hun sin første solo CD med værker af Brahms, for hvilken hun modtog Anmelderringens kunstnerpris og CD'en blev også kåret til "Årets CD 2005" af P2's Amadeus.

Rikke blev ansat som Prof. José Riberas assistent på DKDM i 2006.

Rikke har været solist med Ålborg Symfoniorkester, Leipzig Kammerorkester, Danmarks Radios Symfoniorkester (torsdagskoncert) og med DR Radiounderholdningsorkestret som hun også har indspillet filmmusik til bl.a. "Afgrunden", "Adams Æbler" og "Historien om en moder" med.

Rikke har studeret i New York hos Nina Svetlanova på Manhattan School of Music og Jacob Lateiner, professor på Juilliard School of Music. Desuden har hun deltaget i masterclasses hos bl.a. Leif Ove Andsnes, Paul Badura Skoda, Pnina Salzman og Jerome Löwenthal.

Rikke er blevet tildelt Jacob Gades Store Legat, Aennchen og Eigil Harbys Hæderslegat (Ungdommens Sonningpris), Helge og Merete Finsens Hæderslegat, Carl Nielsens Rejselegat og andre store legater fra bl.a. Leonie Sonnings Fond, Augustinus Fonden, Wilhelm Hansen Fonden og Elli og Peter Ove Christensens Fond.
Rikke har givet solokoncerter over hele norden, i store dele af Europa og USA. Hun optræder som kammermusiker med mange af landets dygtigste solister og koncertmestre og med Tanja Zapolski i klaverduo og firhændigt.

Pressen skrev:

..."man har den gode fornemmelse, som rigtig pianistisk musik også skal give, at hun nyder livtaget og dansen med den store trebenede partner. Men først og fremmest er hun musiker, kunstner. Opvisning interesserer hende ikke. Lytteren er fuldstændig tryg ved at få et oprigtigt, dybt koncentreret og helt igennem ukrukket billede af musikken, der viser, hvorfor og hvordan hun selv holder af den"... J. Jacoby

..."hun føjede styrtsøer af noder sammen til lange, åndende forløb med skarpt tegnede detaljer, farverig nuancering og et ekspressivt deklamatorisk nærvær, der sugede opmærksomheden til sig"...J. Jacob

..."spiller med en sådan autoritet, at de færreste, endnu mere etablerede danske pianister ville kunne hamle op med hendes rigt nuancerede og overlegent beherskede spil"... K. Ketting

...."Pladen lyser simpelthen af klarhed. Af flotte stemningsskift og stensikker portrætkunst"..."Godt gået." 
S. Schauser

 

December 2007