Giordano Bellincampi (28027 bytes)

Giordano Bellincampi dirigent.

Giordano Bellincampi er fra sæsonen 2000/01 chefdirigent for Sjællands Symfoniorkester, som han siden januar 1997 har været 1. gæstedirigent for. I perioden 1997-2000 var han yderligere chefdirigent for Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Giordano Bellincampi er født i Rom i 1965, men har boet i Danmark siden 1976. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i basbasun og i direktion hos Jorma Panula. Bellincampi har haft en aktiv karriere som orkestermusiker i bl.a. Det Kongelige Kapel. I august 1994 debuterede Giordano Bellincampi som dirigent med Odense Symfoniorkester og har siden regelmæssigt dirigeret samtlige danske orkestre. I udlandet er han også et efterspurgt navn og har bl.a. dirigeret Helsingborgs Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester, Stockholms Filharmoniske Orkester, Lahti Symfoniorkester, St. Petersburg Symfoniorkester, Det Norske Radioorkester, NRK Oslo, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Bergens Filharmoniske Orkester, I Pomeriggi Musicali, Milano, Prags Filharmoniske Orkester. 

Giordano Bellincampi har samarbejdet med store solister, som f.eks Barbara Hendricks, Grigorij Sokolov og Sarah Chang. Med sidstnævnte havde han i december 2001 en succesrig tourné i Korea med Korean Broadcasting Symphony Orchestra. I sommeren 2003 dirigerede han La Bohème på Den Jyske Opera med verdenssangerne Angela Gheorghiu og Roberto Alagna.

I 1997 debuterede Giordano Bellincampi som operadirigent på Den Jyske Opera, Århus, i Léhars Greven af Luxembourg. Han har siden hen været en regelmæssig gæstedirigent der med bl.a. Tryllefløjten, Carmen, Don Giovanni, Tosca og Madama Butterfly, hvor Jyllandsposten skrev: ”Giordano Bellincampi har udviklet sig til en Puccini-dirigent på verdensplan”). Også på Det Kongelige Teater i København er Giordano Bellincampi en efterspurgt dirigent, og han har der dirigeret La Bohème, La Traviata og en nyproduktion i foråret 2002 af Manon Lescaut, som modtog mange anmelderroser. Yderligere stod han for indstuderingen af den danske opera Ikon på Det Kongelige Teater med musik af komponisten John Frandsen, og senest for en nyproduktion af Il Trovatore. På Malmö Musikteater har han dirigeret I Pagliacci, og med Radiounderholdningsorkestret har han dirigeret Rigoletto og uddrag af Macbeth i koncertopførelser.

CD-indspilninger: Vagn Holmboes 10 Præludier med Athelas Sinfonietta Copenhagen, H.C. Lumbyes værker med Tivolis Symfoniorkester, Weyses ”Sovedrikken” med Radiounderholdningsorkestret (prisbelønnet som Årets danske udgivelse i forbindelse med Danish Classical Music Awards 2002), Schierbeck: ”Den kinesiske Fløjte”, ”Dronning Dagmar”, ”Fyrtøjet” med Odense Symfoniorkester, Walton’s Violinkoncert og Carl Nielsens Espansiva med Sjællands Symfoniorkester, værker af Carl og Gustav Helsted og Karl Joachim Andersen med Sønderjyllands Symfoniorkester, værker af Fini Henriques med Helsingborgs Symfoniorkester samt Per Nørgårds ”Drømmespil”, ”Rejsen ind i den gyldne skærm” og violinkoncert nr. 2 med Sjællands Symfoniorkester.

Giordano Bellincampi modtog i februar 98 ”Gladsaxe-Musikpris” og ”Franco Prisen 1998” i marts 98 på grund af ”et usædvanligt musikalsk og kunstnerisk talent, der har gjort ham så bredt vellidt af solister, kor og orkestre.” I august 98 modtog han ”Musikanmelderringens Kunstnerpris” ved en koncert med Athelas Sinfonietta Copenhagen i Radiohusets Koncertsal i København. I januar 2000 modtog han ”Poul og Sylvia Schierbecks Legat” for sin indsats til udbredelsen af kendskabet til komponisten Poul Schierbecks musik, og i november 2000 ”Ludvig Schytte og hustrus Mindelegat”.

Marts 2004