Erik Jakobsson.jpg (7000 bytes)

Erik Jakobsson, dirigent, pianist og violinist

har allerede en lang musikerkarriere bag sig som violinist og pianist.

Uddannet i klaver hos Stig Ribbing og Ester Bodin i Stockholm. Uddannet i violin hos Josef Grünfarb i Stockholm og hos Tutter Givskov på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus med diplomeksamen 1986. Videre violinstudier hos Leon Spierer i Berlin.

Har allerede en lang karriere bag sig som violinist i bl.a. DR Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester og Det Kongelige Kapel, og som pianist som kammermusiker og solist, bl.a. med Amatørsymfonikerne.  

Dirigentstudier hos Giancarlo Andretta, Jorma Panula og Frans Rasmussen. Debuterede med Odense Symfoniorkester 2009 og har dirigeret bl.a. Sjællands Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Randers Kammerorkester, Helsingborgs Symfoniorkester og Norrköpings Symfoniorkester. Han har også dirigeret Ny-Musik ensemblerne Athelas og Figura ved uropførelser af bl.a. Poul Ruders og Peter Bruun.

Siden 2008 har han været dirigent og repetitør ved den internationale sommeropera ”Opera på Skäret”, hvor han har dirigeret bl.a. Il Tabarro, Pagliacci og Carmen. Han dirigerede en omfattende Danmarksturné i 2011 med ”Opera i Midten”s opsætning af La Boheme og har også været assisterende dirigent på Det Kongelige Teater.

Dirigerer regelmæssigt Amatørsymfonikerne, Studentermusikforeningens Orkester og Lyngby-Taarbæks Symfoniorkester og er også meget engageret i arbejdet med unge, bl.a. som dirigent og instruktør på Vesterlunds Musikkursus for unge og som dirigent for Albertslunds Ungdomssymfoniorkester, et af Danmarks bedste ungdomsorkestre.

 

Maj 2012