Patricia Mia Andersen, violinist 

Patricia Mia Andersen er født i 1984 og begyndte som 4-årig at spille violin på Det Danske Suzuki Institut hos Tove og Bela Detrekoy, og fortsatte dernæst hos prof. Tutter Givskov.

Siden 2003 har hun studeret hos prof. Serguei Azizian og prof. Tim Frederiksen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor hun i 2008 afsluttede sin diplomeksamen med højeste karakter. Fra 2006-2007 studerede hun hos prof. Ulf Wallin ved det meget anerkendte kammermusik-institut på Edsbergs Slott i Stockholm.

Patricia har deltaget i en lang række masterclasses med bl.a. Gerhard Schultz, Milan Vitek, Schlomo Mintz, Sylvia Rosenberg, Thomas Riebl, Michaela Martin, Savely Shalman og Nikolaj Znaider. Hun har vundet priser i Jacob Gades Violinkonkurrence, Den Danske Strygerkonkurrence og Konservatoriets Legatkonkurrence. Desuden har hun optrådt som solist og koncertmester med en række amatør og semi-professionelle orkestre, heriblandt Lyngby-Taarbæks Symfoniorkester, DKDM’s symfoniorkester, DR Ungdomsensemblet og Edsbergs Kammarorkester. 

Patricia er til dagligt ansat som violinist i Det Kgl. Kapel og studerer sideløbende i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Serguei Azizian.

Hun er aktiv kammermusiker og har indspillet, turneret og optrådt med store kunstnere fra både den klassiske og rytmiske verden.

Patricia har modtaget stipendier fra Augustinus Fonden, Jacob Gades Fond, Beckett Fonden, Frimodt-Heineke Fonden og Overlæge Finn Jensens Fond.

Oktober 2008