Indlæser koncerter
  • Denne koncert er allerede afholdt.

Amatørsymfonikerne spiller Shostakovich‘ Festive Ouverture (Opus 96), oprindelig skrevet til 30-årsfejringen af den russiske revolution (1947), men først uropført i 1954. Det er et brag af et stykke orkestermusik med masser af messing og så mange gode musikalske motiver som man kan nå på 5 minutter.

Den sovjetiske (armenske) komponist Alexander Arutiunian (1920-2012) er mest kendt for sin trompetkoncert som orkesteret spiller her med den færøske trompetist Ernst Dánjalsson Remmel. Den rytmiske og melodiske trompetkoncert i as-dur er skrevet i 1950, og er som det meste af Arutiunians musik inspireret af armensk folkemusik – og af hans berømte landsmand, komponisten Aram Khachaturian.

Endelig spiller orkesteret Carl Nielsens elskede og 3. symfoni, Espansiva. Koncerten ledes af Bernhard Wilkinson – eller på færøsk: Bernharður Wilkinson – som har en færøsk mor og engelsk far. Han begyndte sine musikalske studier som kordreng i Westminster Abbey i London, gik på Royal Northern College of Music (fløjte). Hans fløjtekvintet Reykjavik Wind Quintet har optrådt i hele verden, herunder Wigmore-og Carnegie-salerne, Sydney Opera House og direkte udsendelser til BBC, og har indspillet mange cd’er -med flotte anmeldelser. Han er dirigent for Færøsk Symfoniorkester og Islands Symfoniorkester, og har desuden dirigeret de store orkestre i det meste af verden, bl.a. i St. Petersborg, Sofia; han har været assistent for Vladimir Ashkenazy og Leif Segerstam ved flere lejligheder.