Indlæser Begivenheder

Program

Gustav Holst: Planeterne

Fortæller

Christian Kock, forsker i musikoplevelser

Tag med på planetjagt og en tur i det uendelige rum sammen med Meteorsymfonikerne/Amatørsymfonikerne, Christian Kock og astrofysiker Tina Ibsen, når de sammen spiller, fortæller og illustrerer den engelske komponist Gustav Holsts storslåede og dramatiske værk  ’Planeterne’  i en spektakulær opførelse under ledelse af Kaare Hansen.

Christian Kock har ofte introduceret koncerter med Amatørsymfonikerne og andre ensembler. Han var 1997-2019 professor i retorik ved Københavns Universitet, er forfatter til et stort antal bøger og videnskabelige og populære artikler. Christian kan oftes læses eller høres i medierne hvor han kommenterer politisk retorik og debat. Ud over at være en dygtig violist i Amatørsymfonikerne har Christian forsket i musikanalyse og musikoplevelse og skrevet herom i bl.a. Dansk Musiktidsskrift. For sin forskning og formidling har modtaget priser, blandt andet “Undervisningsmiddelprisen”, ”Formidlingsprisen” fra Det humanistiske Fakultet og ”KOMprisen”, fra kommunikationsbranchen og Dansk Journalistforbund. Sammen med sin datter, den professionlle cellist Julie Tandrup Kock, holder Christian ”koncertforedrag” over hele landet med titlen Lyt Langsomt, og I slutningen af 2020 udgiver de to en bog (med cd og hjemmeside) under samme titel.

Christian vil mellem satserne kommentere opførelsen af Gustav Holst ”Planeterne.” Til denne koncert vil der således blive føjet både en musikforståelses- og en astrofysisk dimension til koncertoplevelsen.

Da den ene koncert finder sted i koncertstedet ”Kometen” i Hvidovre, er det fristende i dette projekt at kalde orkestret ”Meteorsymfonikerne”

Billedshow

Tina Ibsen, astrofysiker

Tina Ibsen

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker og har gennem mange år arbejdet med kreativ videnskabsformidling om universet. Hun er især optaget af at formidle naturvidenskab på en måde , så den lettere kan forstås af alle.
Tina Ibsen har i september 2019 udgivet sin første bog om universet ”Fortællingen om universet”.
Tina vil under opførelsen af Gustav Holst ”Planeterne” fortælle om planeterne og illustrere med film- og billedeksempler.

Dirigent

Kaare Hansen, dirigent

Kaare Hansen (*1947) er en meget dynamisk dirigent! Både i sin måde at dirigere på og i det store repertoire han dækker, fra det store symfoniske udtræk til nyere udenlandsk og dansk musik, ikke mindst Per Nørgård, hvis værker han bl.a. har uropført.
Han har været korsyngemester ved Det Kgl. Teaters Opera og har opført adskillige musikdramatiske værker på en lang række operascener, ligesom han har dirigeret de fleste landsdelsorkestre og DR Radiosymfoniorkestret.
Han har studeret musik ved Københavns Universitet, direktion på det Kgl. Danske Musikkonservatorium og siden hos den berømte franske dirigent Pierre Boulez.
Kaare Hansen har dirigeret Amatørsymfonikerne/Rudersdalsymfonikerne ved mere end 30 koncerter, bl.a. på tournéer til udlandet. Eksempelvis dirigerede Kaare Hansen Amatørsymfonikerne ved nytårskoncerten 2018.

Februar 2019

 

Programdetaljer

Gustav Holst: Planeterne

Værket Planeterne komponeret i årene 1914-16 gjorde Gustav Holst verdensberømt.
De syv planeter, som musikken beskriver er:
Mars: Krigsguden
Venus: Fredsgudinden
Merkur: Den bevingede budbringer
Jupiter: Glædesguden
Saturn: Alderdommens budbringer
Uranus: Magikeren
Neptun: Mystikeren

Holst var optaget af planeternes indflydelse på livets cyklus, således har hver sats sit eget billede på planeternes betydning for livet.
Især den smukke melodi i Jupiter-satsen er berømt og blev siden brugt som en fædrelandssang.

Fortæl dine venner: